Contact  
Tel: +31(0)598 - 34 39 99

Davey heeft zijn stageopdracht bijna afgerond

Davey Kruit ging in februari bij AP aan de slag als derdejaars stagiair Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool.

Wat houdt jouw stageopdracht binnen AP in?

“Mijn stageopdracht gaat over wachttijden in ons productieproces. Die is vaak langer dan gepland is en zorgt in een enkel geval zelfs voor leveringsproblemen aan onze klanten. Aan mij de schone taak om een advies te leveren in de vorm van een adviesrapport om wachttijden te verminderen.”

En… Wat komt er uit je onderzoek naar voren?

“Ik heb onderzocht wat een mogelijke reden zou kunnen zijn voor die langere wachttijd. Het viel mij op dat, wanneer het rustiger is, de geplande wachttijd binnen onze productieafdelingen wel wordt gehaald. Maar dat de gestelde wachttijden in een drukkere periode minder makkelijk worden gehaald. AP is continue bezig met het verbeteren van haar processen. Dat hoort ook echt bij dit bedrijf. Zo zijn zij ver op het gebied van QRM (Quick Response Manufacturing). De bezettingsgraad is echter niet meegenomen in dat traject. Aan mij de eer om hier iets van ‘te vinden’.”

“De traditionele manier om kosten te besparen in het productieproces is een bezetting van 100% om maximaal te kunnen produceren. Met QRM streven we naar een lagere bezettingsgraad, namelijk van 80%. Zo kunnen wij spoedorders, herstelwerkzaamheden en achterstand in de planning ook meenemen. Als we dit goed doen, dan wordt de wachttijd met meer dan de helft gereduceerd.”

Wat zijn je aanbevelingen?

“Mijn aanbevelingen zijn om de bezettingsgraad te reduceren naar 80%. Zo kunnen wij sneller aan onze klanten leveren, is stress op de werkvloer niet meer nodig en verloopt ons hele proces nog soepeler. En natuurlijk gaan we voor die blije klanten… Achieving Perfection!”

 Wat ga je volgend jaar doen?

“Mijn plannen voor volgend jaar zijn om mijn laatste jaar af te ronden. Ik moet nog een half jaar aan vakken volgen en daarna mag ik gaan afstuderen. Ik heb een ontzettend fijne tijd gehad bij AP en ik ben goed begeleid gedurende het hele traject. Wat ik leuk vind is dat AP ook echt iets doet met dit onderzoek. Je kunt hier dus echt het verschil maken. Een project om straks met trots op terug te kijken!”

APNederland