Contact  
Tel: +31(0)598 - 34 39 99

Collega’s aan het woord

Interview met Simone Vendrig

Werken bij AP, hoe ervaren onze collega’s dit? In dit interview met onze partner No Milk 2Day is onze marketeer Simone Vendrig aan het woord:

De wereld van besturingstechniek en stroomverdeling maakt een soort van tweede revolutie door. En dat merken ze bij AP. ‘De orders nemen flink toe met de bouw van zoveel datacenters en de overgang naar elektrisch vervoer.’

Er wordt steeds meer gedigitaliseerd, vormen van elektrisch vervoer staan nog maar aan de vooravond van hun mogelijkheden en datacenters schieten als paddenstoelen uit de grond. Voor de elektrotechnische industrie is dat dé garantie voor een toptoekomst. En toch heeft de sector moeite met het vinden van personeel. ‘Zelf dacht ik er ook niet meteen aan als branche om in te werken’, bekent Simone Vendrig. Ze is sinds mei 2017 bij AP in Kolham werkzaam als marketeer. Daarvoor werkte ze als projectmanager bij reclamebureaus en als marketingcommunicatie specialist bij een verzekeraar.


Simone VendrigInterview met Ronald Udo

‘Achieving Perfection’. Onze Algemeen Directeur Ronald Udo gaf onlangs een interview voor onze partner No Milk 2Day:

Voor AP in Kolham is 2018 een bewogen jaar. Zo schakelde het bedrijf van algemeen directeur Ronald Udo over van assemblage bedrijf naar volwaardig elektrotechnisch kennispartner en opende het een kantoor op Schiphol-Rijk. ‘De nieuwe generatie techneuten voert nu een vak uit dat over een paar jaar misschien niet meer bestaat. Maar onze mensen gaan daar niet op wachten, ze blijven zich ontwikkelen. ’

“Achieving Perfection” staat er met grote letters op de buitenzijde van het pand. Het afgelopen jaar stond volledig in het teken van de tagline. Het zegt precies waar AP iedere dag mee bezig is; jezelf en anderen blijven verbeteren. En het moet gezegd; ze komen voortreffelijk mee met hun besturingspanelen, energie verdeelsystemen en vele andere elektrotechnische oplossingen voor datacenters, OEM, gezondheidszorg en industrie.
Toch is de Noordelijke nuchterheid nog altijd aanwezig. Zo loopt Ronald echt niet de hele dag in een pak rond en staan er geen Tesla’s en Porsches voor het strak vormgegeven pand. Ook kent hij alle werknemers, zo’n 20 nationaliteiten, bij naam, zo blijkt bij de rondleiding. ‘Hoewel de groei en ontwikkeling snel gaan, zijn familiewaarden als eerlijkheid en oprechtheid overeind gebleven. Samen is heel belangrijk. Lonely heroes bestaan hier niet! Successen vieren we samen en ja, soms moeten we ook samen teleurstellingen doorstaan’

Lees hier het volledige interview.


Ronald UdoBlijven leren en doorgroeien. AP geeft je die kans.

De kans krijgen om intern door te groeien. Waar een wil is, is een weg. Amber is het levende bewijs van het feit dat je met hard werken en blijven leren een mooie carrière kunt maken. AP is met een intern HR programma ‘Advanced People’ een nieuwe koers gaan varen. Kennis is onze belangrijkste motivatie om iedere dag toegevoegde waarde te kunnen bieden aan onze klanten.Zes vragen over Smart Grid

Vakgenoten ontmoeten en kennis bijspijkeren op het gebied van Smart Grid. In een ongedwongen sfeer, vergezeld van goed belegde broodjes. Dat is de AP Kennislunch. AP en Siemens verzorgden de presentaties. Wat passeerde er inhoudelijk de revue? We stelden Commercieel Directeur Jeroen van der Linden zes vragen over dit thema.

1. Smart Grid is een containerbegrip geworden. Maar wat houdt het nu kortweg in?

Jeroen van der Linden

“Smart Grid is, zoals de naam doet vermoeden, een slim energie distributie netwerk waarin vraag en aanbod en op elkaar worden afgestemd. Vroeger was de energiestroom uni directioneel, van producent (energiecentrale) naar consument (afnemer). Tegenwoordig, met de opkomst van duurzame energie, wordt op vele plaatsen energie opgewekt en wordt deze puzzel een stuk complexer. Te meer omdat we energie nog in zeer beperkte mate kunnen opslaan en daarmee vraag en aanbod nauw op elkaar moeten afstemmen.”

2. Wat is een Micro Grid?

“Een Micro Grid is een Smart Grid in het klein. Hiermee werken producenten en afnemers op kleine schaal met elkaar samen. Omdat de schaal kleiner is, kan door middel van metingen en data collectie, trends bepaald worden waarmee de vraag en aanbod voorspelbaarder wordt. Het meten en regelen is daarmee een opkomende activiteit geworden binnen de energie distributie. Dit vraagt om complexere besturingssystemen die de energie stromen managen en waarmee de energie verdelers complexer worden.”

3. Wat zijn de ontwikkelingen in energienetwerken? En wat zijn de uitdagingen in de nabije toekomst?

“Er zijn twee stromingen die elkaar kruisen. Enerzijds zijn we enorm afhankelijk van energietoevoer. Vrijwel alles ‘heeft een stekker’ en als de energietoevoer stopt, heeft dat vaak verstrekkende gevolgen voor mens en dier. Ook neemt de complexiteit van ons energienetwerk toe. Vraag en aanbod worden gemanaged zonder dat de betrouwbaarheid daar onder mag lijden. Dat is een complexe puzzel aan het worden. Het is dé grote uitdaging om alle systemen naast elkaar te laten werken zonder dat ze elkaar beïnvloeden. Hierdoor moeten er hoge eisen worden gesteld aan de bouwvorm van de normeringen van de systemen. Deze normen zijn volop in ontwikkeling en dat vraagt om een hoog niveau van scholing voor de engineers en de montage medewerkers.”

4. Wat kan AP in dit verhaal betekenen?

“AP heeft een enorme ervaring op het gebied van besturingssystemen en energieverdeling. Zij zijn in staat om deze beide werelden met elkaar te verbinden waarbij de normen streng gehanteerd worden om ongewenste beïnvloeding van systemen onderling te voorkomen. Dat doen wij in nauwe samenwerking met leveranciers en onze klanten om samen de beste systemen te ontwikkelen. Het afbreukrisico van de energieverdeling is in snel tempo enorm toegenomen en dat vraagt om een partner waarbij kwaliteit en leverbetrouwbaarheid hoog in het vaandel staat.

5. Hoe kan een project in jouw ogenworden aangevlogen? Wat is de rol van de installateur?

“De snelheid waarmee de ontwikkelingen gaan en de kort tijd om projecten te realiseren, vraagt om nauwe samenwerking tussen de partijen. Wij geloven in co-engineering waarbij de partijen samen tot het beste resultaat komen. We zien samenwerkingsvormen waarbij AP samenwerkt met leveranciers, adviseurs, installateurs en de eindklant. Dit vraagt initieel om het maken van goede afspraken over de aard en inbreng van de individuele partijen en geeft daarna een project voortgang waarbij het teamresultaat de individuele resultaten overstijgt.”

6. Wat zijn oplossingen die meerwaarde kunnen geven aan industriële en utiliteitsomgevingen?

“We zien steeds meer metingen in de systemen opgenomen worden. Met deze toenemende connectivity, wordt er steeds meer data verzameld die geanalyseerd kan worden en daarna gebruikt om trends te voorspellen. Hiermee komen de energieverdeling en besturingssystemen steeds dichter bij elkaar. Naast een schat aan data, opent dit ook de mogelijkheden om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. En daarmee kunnen we energie gaan besparen. Data geeft ook inzicht in de energiestromen en dit inzicht kan gebruikt worden om eenvoudige energiebesparende maatregelen te treffen.”Meer collega's aan het woord

APNederland