Contact  
Tel: +31(0)598 - 34 39 99

Bedrijfsprofiel

AP Nederland is een onderdeel van Dool Industries.

Dool Industries is ruim 35 jaar geleden opgericht en is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf gefocust op lange termijn relaties met haar leveranciers en klanten.

Uiteraard spelen daar prijs en kosten aspecten een belangrijke rol in, maar we hebben in ons lean proces ook gemerkt en geleerd dat de waarde toevoeging van AP Nederland verder gaat.

Vanuit een ketengedachte en samenwerking met leveranciers kopen we enerzijds rechtsreeks in bij fabrieken zoals Siemens, Moeller en Rittal , maar kiezen we er ook voor om vanuit de lean gedachte samenwerking te zoeken met distributiepartners om zo een JIT en KIT levering te kunnen bewerkstelligen. Dit heeft uiteraard effect op de kasstroom voor ons en onze klanten.

Door een langdurige samenwerking met leveranciers en goede afspraken over consignment voorraad zijn we in staat op een korte termijn te leveren. Deze flexibiliteit en kwaliteitsmaatstaaf zorgen voor een hoge leverprestatie.

Dool Industries heeft de oorsprong van haar bedrijfsactiviteiten in de hoogwaardige elektronische voorzieningen voor glastuinbouw & agricultuur. AP Nederland is vanuit ketenintegratie gedachte geïntegreerd binnen Dool Industries. De activiteiten van AP Nederland kent drie aandachtgebieden:

 • OEC, Power Distribution Units voor datacenters, gezondheidszorg, industrie en kantoor.
 • Assemblage op automatische lijnen t.b.v. zuster verkooporganisaties
 • Assemblage van
  • Paneelbouw
  • Kastenbouw
  • Draadbomen
  • Mechanische apparaten en onderdelen

Het personeelsbestand van AP Nederland bestaat uit enthousiaste medewerkers van LBO tot WO niveau. Daarnaast is er een samenwerking met een sociale werkvoorzieningsschap. AP Nederland is in staat om op basis van productconfiguratie en gevraagde kwaliteit te schakelen tussen:

 • Automatische assemblage lijnen
 • Tafel assemblage in flow
 • Stuks productie

AP Nederland richt zich op assemblage van enkelstuks tot serieproductie, waarbij de procesaanpak kenmerkend is. In onze productie organiseren we de materiaal flow vanuit een KanBan systeem waarbij medewerkers vrij toegang hebben tot de Kanban. We voorkomen hiermee zoektijden en bewerkstelligen een eenvoudig en inzichtelijk voorraadsysteem.

Door te werken met verschillende niveaus medewerkers zijn we is staat om de loonkosten zo laag mogelijk te houden. We kijken vanuit een productie oogpunt naar traditionele processen zoals paneelbouw en bekabeling, opdat we een generieke takt vaststellen, waarbij we in staat zijn ook deze producten in flow te produceren.

Vanuit de procesgedachte wil AP Nederland in de assemblagewerkzaamheden waarde toevoegen aan de producten en diensten van haar klanten.

Binnen AP Nederland hebben we een afdeling PPO, Product en Proces Ontwikkeling, die samen met de medewerkers binnen de business unit, zich voortdurend bezig houden met waarde toevoegende activiteiten voor klanten. Ze kijken binnen de paneelbouw bijvoorbeeld naar de mogelijkheid van “family of parts”en definiëren daaruit subassemblees. Hierdoor reduceren we assemblage tijd, wat in de kostprijs tot uiting komt. Ook is deze afdeling in samenwerking met onze partner in staat om programmering van uw PLC’s  te ondersteunen en mee te ontwikkelen indien dit nodig zou zijn.

Het Kwaliteitsbewustzijn en niveau van AP Nederland is hoog door onder andere maximaal gebruik te maken van ISO systemen(ISO9001– ISO14001) en UL certificatieprocessen. Ook de lean instrumenten op basis van orde en netheid in de organisatie (5S), nul fouten (poka yoke), planning (strategische voorraad vs. JIT) als ook de kalibratie van gereedschappen, maakt dat AP Nederland in staat is haar woord te houden: kwaliteit staat nummer één.

In de klantgerichte aanpak kent AP Nederland een zeer hoge waarde toe aan leverbetrouwbaarheid. Omdat we met een logistieke partner werken die op basis van dagelijks transport van en naar Kolham organiseert en ook onze grondstoffen beheert, zijn we in staat op zeer soepele wijze de klant te bedienen in binnen- en buitenland.

De beloofde leverdatum komt overeen met de werkelijke leverdatum. Discussies in het voor veld hebben slechts betrekking op de gevraagde leverdatum. Waarbij AP Nederland er sterk op gericht is om de uitdaging van de klant tot in redelijkheid als persoonlijke eigen uitdaging te beschouwen.