Contact  
Tel: +31(0)598 - 34 39 99

Girlsday 2018

AP verwelkomde zeven meiden van Ubbo Emmius uit Stadskanaal. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

We startten de dag met een ‘girly’ ontbijt, waarin we meteen kennis konden maken. Dit werd vervolgd door een interactieve sessie met filmpjes en discussiemomenten. Vervolgens kregen de dames een rondleiding door ons bedrijf. Natuurlijk gingen de meiden ook zelf aan de slag! De zelf gefabriceerde PDU mocht mee naar huis.

Niet alleen in het noorden doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gaan meer dan 11.000 meisjes aan de slag bij ruim 350 bèta, technische en ICT bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. Lees hier de beweegredenen voor AP om hieraan mee te doen.

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2018 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

APNederland